Малотоннажна вантажівка TATA LPT-613 в Україні

Вантажівки

c1c44c4012У сфері малогабаритних і малотоннажних перевезень затребувані економічні низькорамні вантажні автомобілі. Одним із них є варіація індійського авто від виробника Tata Motors, яке стали виробляти на українських потужностях кілька великих вітчизняних підприємств. Йдеться про запорізький завод «ЗАЗ» (Іллічівська філія), а також про ЗАТ «Бориспільський автобусний завод». Офіційна назва вантажного авто у нас в країні – БАЗ-Т713 «Подорожник», а за її межами він більше відомий як TATA LPT-613.

Примітно, що 2002 року на Бориспільському автобусному заводі на базі шасі LPT-613 було ухвалено рішення виробляти автобус. Він набув широкого поширення і добре відомий нашим громадянам, йдеться про БАЗ-А079 «Еталон». Однак у цій статті ми приділимо більше уваги саме вантажній версії цього автомобіля.

Опис вантажівки TATA LPT-613

c1c44c40122Надійність і функціональність TATA LPT-613 забезпечується її походженням. Її створювали на базі платформи LN другого покоління від Mercedes-Benz. Вантажівка належить до низькорамних малотоннажних транспортних засобів з обмеженням вантажу, що перевозиться, за масою від 3,68 до 4,20 тонни залежно від модифікації.

Незважаючи на походження автомобіля, версію LPT-613 спеціально адаптували для європейського ринку і нашої країни, зокрема. Це стосується можливості встановлення системи, що спрощує пуск авто в морозний період року. Також продуманий салон, що має термоізоляцію і якісний обігрівач.

Надійний двигун Tata NA, що випускається за ліцензією компанії Mercedes, добре переносить якість палива, що зустрічається часом у нас в країні, це позитивно відбивається на моторесурсі. Підвіску виготовляли з додатковою міцністю з урахуванням специфіки наших доріг.

Технічні параметри LPT-613

fd5jc4b9tuensfuqm0vrsjq4nf2arniwq30bpnacБАЗ-Т713 «Подорожник» або TATA LPT-613 чудовий варіант комерційного вантажного перевізника як усередині області, так і на далекі дистанції між областями. Як навісне обладнання можна встановити різні системи. Це стосується не тільки звичайного бортового варіанту, самоскида або фургона, трапляються версії зі встановленою комунальною технікою, евакуатори для легкових автомобілів, рефрижератори тощо.

Якщо розглядати технічні характеристики LPT-613, то тут можна виділити наступне:

  • двигун шести циліндровий з об’ємом 5,7 літрів;
  • потужність силового агрегату досягає 130 к.с. при крутному моменті 2400 об/хв;
  • коробка передач механічна з п’ятьма ступенями – Tata GBS-40;
  • кліренс становить – 194 мм;
  • колісна база, в м. – 3,80;
  • вантажопідйомність – від 3,7 до 4,20 тонни залежно від модифікації;
  • об’єм бака – 120 літрів;
  • екологічний стандарт двигуна – Євро-3.

Популярність у малотоннажної вантажівки TATA LPT-613 зберігається і дотепер. Особливо це стосується вторинного ринку, де автомобіль міцно зберігає за собою позицію вдалого варіанту за ціною і якістю. Також на популярність добре діє доступність і вибір запчастин, і можливість легко відремонтувати машину на численних профільних СТО.

Оцініть автора
bus-truck.com.ua